به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان، علی پوراحمد در حاشیه نشست بررسی وضعیت سد دامغان که در محل این سد و پس از بازدید از آن برگزار شد اظهار داشت: 400 میلیارد ریال از این اعتبار تا پایان امسال و 200 میلیارد ریال آن نیز در سال آینده برای علاجبخشی سد دامغان اختصاص مییابد.
وی افزود: سد شهید شاهچراغی دامغان در سال 84 به بهرهبرداری رسید، اما سیستم آبگیری سد به دلیل بار اضافه رسوبی وارد شده به آن دچار آسیب و مختل شد. بنابراین باید تعمیراتی در سیستم آبگیری سد ایجاد شود.
رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و حوضههای شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران عنوان کرد: در جلسه امروز سوابق طرح اعم از طراحی و اجرای سد دامغان بررسی شد و بر این اساس باید در برج آبگیری سد شهید شاهچراغی دامغان اصلاحاتی انجام شود.
پوراحمد با بیان اینکه مشاور طرح باید این تغییرات و اصلاحات را به صورت یک گزارش جامع به حوضه آبریز ارائه دهد عنوان کرد: در شرکت مدیریت منابع آب ایران یک پنل تخصصی درباره سد دامغان تشکیل و در این پنل مطالعات انجام شده درباره سد بررسی میشود.
وی اضافه کرد: در نهایت اقدامی که هم سهلالوصول بوده و تأمین آب برای شهرستان دامغان را به صورت پایدار انجام دهد و هم بار رسوبی را کاهش داده و اختلال ایجاد شده را برطرف کند، به شرکت آب منطقهای سمنان ابلاغ خواهد شد.
رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و حوضههای شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: به موازات آن هم بحث تأمین اعتبار برای اجرای این اصلاحات در سد در دستور کار قرار دارد و حدود 600 میلیارد ریال برای علاج بخشی سد مصوب شده است.
پوراحمد گفت: 400 میلیارد ریال از این مبلغ تا پایان امسال و 200 میلیارد ریال آن نیز در سال آینده تخصیص مییابد.
وی با بیان اینکه شرکت مدیریت منابع آب ایران هم در بحث کنترل رسوب و هم در بحث بهبود آبگیری سد برنامهریزی کرده است خاطرنشان کرد: متأسفانه در طراحی اولیه سد تنها یک مرحله آبگیری پیشبینی شده که این پیشبینی هم در پایینترین تراز خود بوده و با رسوب 15 سالهای که اتفاق افتاده است، زیر گل و لای مدفون شد.
رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و حوضههای شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه برای سد شهید شاهچراغی حتماً باید آبگیری در چند تراز را پیشبینی کنیم که در چند ده سال باقیمانده از عمر سد بتوانیم بهرهبرداری مناسب از آن را داشته باشیم اظهار داشت: همزمان با کار علاجبخشی، ما هم بحث تأمین آب شرب و هم تأمین آب کشاورزی این شهرستان را از همین سد باید به صورت پایدار دنبال کرده و آن را انجام دهیم. بدین معنی که با موازات اجرا، ترمیم و بهبود بهرهبرداری از این سد باید آب پایدار را به شهرستان دامغان برسانیم تا خدمترسانی و آبرسانی به مردم مختل نشود.
پوراحمد خاطرنشان کرد: مشاور میبایست طرح پیشنهادی خود برای علاجبخشی سد دامغان را حداکثر تا دوماه آینده ارائه دهد و پس از آن نیز طرح مصوب نهایتاً تا یک ماه پس از تکمیل طرح توسط مشاور به شرکت آب منطقهای ارسال میشود.