تاب‌آوری کشاورزان باید در شرایط اقلیمی امروز بالا رود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ضرورت افزایش تاب‌آوری کشاورزان در شرایط اقلیمی امروز تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای سمنان، محمدرضا قاسمی در نشستی تخصصی با رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان و معاون حفاظت و بهره‌برداری این شرکت اظهار داشت: تولید کنندگان بخش کشاورزی به عنوان عمده‌ترین مصرف کنندگان آب در کشور و در استان هستند و نیاز است برای رفع مشکل این قشر دو دستگاه با یکدیگر ارتباط نزدیکتر و تعامل بیشتری داشته و مسائل و موضوعاتی که مبتلا به این بخش هاست را بررسی کنند.

وی با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت‌های فنی و کارشناسی دو دستگاه برای رفع مشکلات بهره گرفته شود تا دوره سخت خشکسالی بگذرد و به یک شرایط بهتری به لحاظ بارش‌ها و تأمین آب برسیم؛ گفت: در عین حال نیاز است تا با رعایت ضوابط، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها، قوانین و آنچه که اقتضائات دستگاه اجرایی به عنوان اجرای تکالیف آنان است به ثبات بهتر و آگاهی‌بخشی بیشتری در جامعه بهره‌برداران برسیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: یکی از مشکلات و موضوعات این است که در بسیاری از موارد تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی به دلیل عدم آگاهی از ضوابط و مقررات و تکالیف دستگاه‌ها، این احساس را دارند که به مطالباتشان یا حقوقشان توجه نمی‌شود و نیاز است از توان 2 دستگاه کمک بگیریم و برای رفع مشکلات بهره‌برداران بخش کشاورزی که تأمین‌کننده نیازهای غذایی بوده و همه ما حداقل در روز سه بار سر سفره کشاورز میشینیم کمک کنیم.

قاسمی با بیان اینکه کشاورزان واسطه رزق الهی با بندگان دیگر هستند گفت: باید بتوانیم تاب‌آوری را در مقابل شرایط بدی که وجود دارد بالا ببریم تا استمرار فعالیت کشاورزی و تولید غذا ادامه یابد.

وی خاطرنشان کرد: استان سمنان به دلیل شرایط بدتری که به لحاظ تأمین آب دارد این موضوع اهمیت بیشتری دارد.

استان‌های خشک در تأمین اعتبارات آب و خاک ویژه دیده شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به کمبود اعتبارات برای اجرای طرح‌های آب و خاک گفت: باید استان‌های خشک در تأمین اعتبارات آب و خاک ویژه دیده شوند.

قاسمی با بیان اینکه اختصاص اعتبار ویژه به طرح‌های آب و خاک مطالبه اصلی این سازمان است گفت: اگر قرار است از محل کمک‌های فنی اعتباری منابع ی برای اجرای این طرح‌ها دیده شود؛ استان‌هایی که بیشتر در معرض خشکسالی هستند و بیشتر تحت تاثیر عوامل نامناسب جوی و تغییرات هستند و شرایط آبی نامناسب دارند باید ویژه دیده شوند.

وی با بیان اینکه استان سمنان عمده تأمین آب از محل‌های آب زیرزمینی است و در برخی از شهرستان‌ها وابستگی به منابع زیرزمینی قریب ۹۰ درصد است؛ گفت: این خیلی عدد بالایی است و از این رو نیاز است تا اعتبار طرح‌های آب و خاک چه در زمینه توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، و چه بهبود روش‌های انتقال یا تجهیز نوسازی اراضی و اصلاح شبکه آبیاری همه باید در استان‌های خشک ویژه باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه نیاز است تا سخت‌گیری‌ها در زمینه آب افزایش یابد گفت: برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی فرونشست زمین را به دنبال دارد که این یک تهدید زیست محیطی به شمار می‌رود.

کد خبر: 2384
  تاریخ خبر : 18 دی 1403
 اخبار و روابط عمومی
 35