اینجا عَزم‌ها برای احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی جَزم است؛

الزام نصب کنتورهای هوشمند برای چاه‌های آب دستگاه‌های اجرایی استان سمنان

اعضای کمیته راهبردی طرح "احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی" شرکت آب منطقه‌ای سمنان بر لزوم نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های آب دستگاه‌های اجرایی این استان تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان، برگزاری پنج جلسه شورای حفاظت از منابع آب در استان سمنان و همچنین برگزاری 23 جلسه شهرستانی این شورا از ابتدای امسال تاکنون بیانگر آن است که عزم مدیران شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان در همه سطوح و البته مدیران امور آب در شهرستان‌های این استان برای احیا و تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی جزم است تا حداقل کسری مخزن سفره‌های آب زیرزمینی در استان سمنان بیش از این افزایش نیابد.

وقوع کاهش شدید بارندگی و وقوع خشک‌سالی‌های پی‌درپی در استان خشک سمنان که از سال‌های گذشته تاکنون ادامه دارد؛ سبب شده است که فشار بر سفره‌های آب زیرزمینی این استان برای تأمین آب موردنیاز بخش‌های مختلف آب افزایش‌یافته و این مهم تبعات جبران‌ناپذیری را برای سفره‌های آب زیرزمینی استان خشک سمنان در پی داشته باشد.

 افزایش مستمر عمق چاه‌های آب و لزوم "کف‌شکنی" آن برای استحصال آب موردنیاز حتی در بخش شرب و در پی آن کاهش کیفیت آب استحصالی و البته افزایش سایه تهدید پدیده‌های مخربی چون "فرونشست" از جمله عواقب خشک‌سالی برای بسیاری از استان‌های کشور، از جمله استان سمنان است.

حالا و با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم و دغدغه دولت و وزارت نیرو برای حفظ منابع آب زیرزمینی به‌عنوان میراث مهم برای آیندگان، اجرای اقدامات مختلف در راستای احیا و تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی گویا جانی دوباره گرفته و این مهم در استان سمنان با تشکیل کمیته راهبردی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی به‌صورت ویژه دنبال می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان در دومین جلسه کمیته راهبردی طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی این استان در سال 1401 بر لزوم جدیت هرچه بیشتر مدیران امور منابع آب شهرستان‌های استان سمنان برای اجرای مصوبات این کمیته تأکید کرد.

حمید احسانی با بیان اینکه برنامه‌ها در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان سمنان به جد اجرا می‌شود گفت: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌ها، انسداد چاه‌های غیرمجاز و اصلاح و تعدیل پروانه چاه‌های آب کشاورزی و جلوگیری از اضافه برداشت از اهداف برنامه عملیاتی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان سمنان برای سال ۱۴۰۱ است که به‌صورت مستمر در حال انجام است و این مهم باید از سوی مدیران امور منابع آب شهرستان‌های استان مورد ارزیابی و پایش قرار گیرد. وی با بیان اینکه نصب ۴۰۰ دستگاه کنتور هوشمند در سطح شهرستان‌های میامی، گرمسار، مهدیشهر، سمنان، دامغان و شاهرود هدف‌گذاری شده است عنوان کرد: انسداد چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از بیش از هشت میلیون مترمکعب اضافه برداشت آب از دیگر اهداف برنامه عملیاتی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان سمنان است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه اصلاح و تعدیل پروانه چاه‌های کشاورزی نیز از برنامه‌های مهم در طرح احیا و تعادل بخشی است ؛ افزود: بر اساس ابلاغ وزارت نیرو و در راستای افزایش بهره‌وری در مصرف آب در امور مختلف، اصلاح و تعدیل یک هزار و 81 حلقه چاه در استان سمنان برای امسال هدف‌گذاری شده است.

احسانی درباره پروژه تجهیز چاه‌ها به ابزار اندازه‌گیری هوشمند (کنتور هوشمند) گفت: بر اساس تأکید اعضای کمیته راهبردی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی استان سمنان، چاه‌های آب همه دستگاه‌های اجرایی این استان می‌بایست تا پایان امسال به کنتور هوشمند مجهز تا میزان برداشت آب از سوی این دستگاه‌ها به‌صورت دقیق پایش شود.

وی با تأکید بر لزوم جلوگیری از اضافه برداشت از چاه‌های آب در این استان برای مصارف مختلف به‌ویژه در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: باید در این زمینه اقدامات اقناعی و ترویجی صورت گرفته و بهره‌برداران از چاه‌های آب نسبت به لزوم افزایش بهره‌وری در مصرف این نعمت الهی به‌منظور حفظ آن برای آیندگان توجیه شوند .

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان از پُر و "مسلوب‌المنفعه" شدن 23 چاه غیرمجاز مکشوفه این استان در سال 1401 با حجم 88 هزار مترمکعب خبر داد.

احسانی با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری مشمول قانون تکلیف استان سمنان تا پایان امسال تصریح کرد: بر اساس برنامه ابلاغی امسال، 38 حلقه چاه آب فاقد پروانه بهره‌برداری مشمول قانون مذکور در استان سمنان می‌بایست تا پایان سال تعیین تکلیف شوند.

وی با اشاره به برگزاری پنج جلسه شورای حفاظت از منابع آب در سطح استان سمنان از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه، از برگزاری 23 جلسه شهرستانی این شورا در این مدت خبر داد و خاطرنشان کرد: برگزاری مستمر و منظم این جلسات در سطح شهرستان و پیگیری اجرای مصوبات آن، امری ضروری و مورد تأکید است.

کد خبر: 1987
  تاریخ خبر : 9 بهمن 1401
 اخبار و روابط عمومی
 353