به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان، محمدرضا صادقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان در حاشیه انعقاد این تفاهمنامه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه سمنان استان کمآبی است؛ یکی از ضرورتها و اولویتهای استان سمنان مدیریت منابع آبی و آبخوانهای استان است.
وی گفت: یکی از سیاستها و اولویتها استان سمنان و نظام جمهوری اسلامی ایران این است که راندمان آبیاری در کشاورزی افزایش یابد و در سیاستهای کلی برنامه هفتم هم این مهم پیشبینی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: پلتفرم بازار آب ما را از چند جهت به اهداف در نظر گرفته شده نزدیک میکند.
صادقی گفت: استان سمنان بهعنوان دومین استان کشور مجوزهای لازم را برای اجرای این سکو اخذ کرده است و امروز نیز شاهد نخستین تفاهم و قرارداد در بازار آب سمنان هستیم.
وی با بیان اینکه بازار آب در دشت سمنان اجرایی میشود افزود: آبخوان دشت سمنان مجهز به کنتور هوشمند هستند و میزان برداشت آب از چاهها رصد و پایش میشود.
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه کشاورزان به عنوان صاحبان و مالکان حقابه در دشت سمنان طرف تفاهم هستند گفت: کشاورزان به انداز یک فصل کشت آب را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهند و در این طرح نه از حقابه کشاورزان کاسته میشود و نه مالکیت آنها تهدید میشود بلکه آب متعلق به کشاورزان است؛ اما آنها میتوانند بخشی از آب را که بتوانند از طریق افزایش راندمان کشاورزی صرفهجویی کنند در اختیار سرمایهگذار قرار دهند؛ یعنی کشاورزی، زراعت و باغداری هم به قوت خودش باقی است.
صادقی خاطرنشان کرد: در بازار آب باید کشاورزی به تأیید شرکت مشاور و معتمد دشت برسد و آب صرفهجویی شده وارد بازار آب شود تا سرمایهگذاران بتوانند از آن استفاده کنند.
وی افزود: یکی از فواید طرح این است که در مرحله نخست کشاورزان ترغیب شده و با کانالکشی، اصلاح روشهای آبیاری و با اصلاح الگوی کشت میزان آب مصرفی خود را مدیریت کنند و آبی که صرفهجویی و استحصال شده است را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهند.
معاون استاندار سمنان افزود: در این طرح بدون اینکه در دشت تخصیص جدیدی را بدهیم آب در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد و این به نفع سفره نیز است که تخصیص جدیدی داده نشود و سرمایهگذارانی که قصد دارند اشتغالزایی کرده و کارآفرینی کنند؛ زیرساختها برایشان فراهم میشود.
صادقی گفت: برای حاکمیت به جهت اینکه آبی که در اختیار سرمایهگذاران قرار داده میشود آنها میتوانند75 درصد را برداشت کنند و 25 درصد به نفع سفره ذخیره میشود؛ ازاینرو این مهم در بلندمدت و میانمدت سبب تعادلبخشی آبخوان میشود.
وی گفت: از دیگر فواید طرح این است که مدیریت منابع هوشمند میشود و به اقتصاد روستا و کشاورز کمک میکند و کشاورز علاوه بر اینکه محصول خود را به فروش میرساند بخشی از منابع آبی که باصرفهجویی به دست آورده به فروش میرساند و یک منابع درآمد جدید کسب میکند و این به عدالت توزیع و به عدالت درآمدی کمک میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: همه اینها منوط به این است که هم تشکلهای کشاورزی و هم مردم در آبخوان سمنان همکاری لازم را داشته باشند و شرکت مشاور در مجموعه آب منطقهای طرح را تبیین کنند و کشاورز اقناع شده و اعتماد کنند که هیچ حقابه آنها کاسته نمیشود و تنها برای یک فصل کشت است و اگر مایل نبودند میتوانند این فروش را تمدید نکنند و آب را برای خودشان نگهدارند و مالکیت آب برقرار است و ما هم از مالکیت آنها 100 درصد صیانت میکنیم.
صادقی با اشاره به اینکه امروز نخستین رویداد همرسانی و انعقاد تفاهم کشاورزان در شهر سمنان و فعالان حوزه طیور در قالب طرح بازار آب منعقد شد؛ گفت: بسیاری از واحدهای صنعتی، تولیدی و کارآفرینی متقاضی منابع آبی هستند و در این طرح تأکید و اولویت اصلی حفاظت از کشاورزی و زراعت است و کشاورزان تنها با افزایش راندمان و بدون اینکه از میزان کشت خود کم کنند آب را اختیار سایر واحدهای صنعتی قرار دهند.
وی ابراز امیدواری کرد تا بتوانیم با همین منابع آبی کمی که در اختیار داریم و خشکسالیها موجود، به رونق اقتصادی استان و بهویژه کشاورزان کمک کنیم.