به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای سمنان ، مهدی قوشهئی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز داشت: کارشناسان آب منطقهای استان سمنان در ۲۸ محدوده وضعیت منابع آبهای زیرزمینی استان را مورد مطالعه قرار دادند و براساس مطالعات کنترل سطح آب، هر محدوده که بیلان آب زیرزمینی منفی باشد، بسته به شدت محدوده، به ممنوعه یا ممنوعه بحرانی تقسیم بندی میشود.
وی ادامه داد که اکنون در دشتهای ممنوعه اجازه حفر چاه جدید و تخلیه اضافه داده نمیشود و برداشتها باید براساس قوانین تعیین شده، انجام شود.
قوشه ئی با اشاره به طرح احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی در استان سمنان، تصریح کرد: بستن چاه های غیرمجاز، کنترل برداشت های قانونی، بهینه سازی پروانه های بهره برداری از چاه ها، اجرای شیوههای نوین آبیاری و اطلاع رسانی در خصوص استفاده بهینه از منابع آب، از جمله اقدامات انجام گرفته در این زمینه است.
وی اضافه کرد: از ۲۸ محدوده مطالعاتی مورد بررسی کارشناسان آبمنطقهای در استان سمنان که ۱۴ محدوده ممنوعه و بحرانی تشخیص داده شده علاوه بر اینکه هرگونه برداشت آب در این دشت ها ممنوع است، مجوزی برای اجرای طرح های کشاورزی و صنعتی نیز در این دشت ها داده نمی شود.
قوشهئی خاطرنشان کرد: خشکسالی در سالهای اخیر و افزایش برداشت از منابع آبهای زیرزمینی به منظور تامین آب مشترکان، از جمله عوامل کاهش سطح آبهای زیرزمینی و ایجاد محدوده ممنوعه و بحرانی است.
رئیس گروه احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقهای استان سمنان با اشاره به اقلیم و محدودیت منابع آبی سمنان، تاکید کرد: مدیریت مصرف آب با اطلاعرسانی و فرهنگسازی در جامعه میسر میشود.
وی افزود : میانگین بارش استان از ابتدای سال آبی تا کنون(مهر ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۱) نسبت به مدت مشابه در بلندمدت ۴۹ درصد کاهش یافت.
استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آبهای زیرزمینی و ۳.۲ میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفهجویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری و آغاز شده است.