به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان، «سید حسین حسینی» در دیدار و گفتگو با مالکین یک حلقه چاه کشاورزی در منطقه رویان اظهار داشت: مصرف بیرویه منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی، چالشهایی برای پایداری منابع آبی منطقه ایجاد کرده است و اجرای برنامههای مدیریت مصرف آب میتواند تأثیر بهسزایی در حفظ این منابع داشته باشد.
وی همچنین از کشاورزان خواست تا با همکاری و رعایت ضوابط تعیینشده، در جهت کاهش فشار بر سفرههای آب زیرزمینی گام بردارند.
مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود با اشاره بر ضرورت اجرای راهکارهای عملی برای کاهش اضافهبرداشت از چاههای کشاورزی گفت: بهینهسازی مصرف آب و استفاده از روشهای نوین آبیاری از مهمترین این راهکارها به شمار میرود.
حسینی با اشاره به اهمیت این موضوع اظهار داشت: بهکارگیری روشهای نوین آبیاری نهتنها موجب کاهش مصرف آب میشود، بلکه بازدهی تولیدات کشاورزی را نیز افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در این نشست، ضمن بررسی و پاسخگویی به سوالات و ابهامات مطرحشده پیرامون مبنای قانونی محاسبه خسارت وارده به آبخوان چاهها، نحوه و میزان محاسبه آن در سالهای مختلف، در خصوص طرح تعدیل و اصلاح دبی مجاز چاههای کشاورزی و اجرای طرح مدیریت توأمان آب و برق توضیحات مفصلی مطرح گردید.
مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود بر ضرورت پرداخت خسارت وارده به آبخوان و رفع اضافهبرداشت لحظهای و حجمی چاههای کشاورزی تأکید کرد و اظهار داشت: این اقدامات برای حفظ منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از بحران آب در منطقه ضروری است.
در پایان، بر لزوم تعامل و همکاری بین کشاورزان و دستگاههای اجرایی با هدف حفظ و صیانت از سفره های آب زیرزمینی تأکید شد.