آغاز به کار همایش ملی بیابان در دانشگاه سمنان

دومین همایش ملی بیابان با حضور مسئولین اجرایی ملی و استانی و جمعی از صاحبنظران، استادان و دانشجویان در دانشگاه سمنان آغاز به کار کرد.

این همایش  که با مشارکت آب مطقه ای سمنان و تعدادی از سازمانها و ادارات استان برگزار شد در 13 محور و با هدف بررسی مسایلی نظیر فرسایش بادی و ریزگردها، گردشگری و اکوژئوتوریسم، منابع معدنی در مناطق خشک و کویری، اثرات تغییر اقلیم و سازگاری با آن، پوشش گیاهی و جنگل¬های خشک و نیمه خشک، کشاورزی پایدار در مناطق خشک و انرژی های تجدید پذیر در مناطق خشک و بیابانی توسط دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان برگزار شده است.
محمدرضا یزدانی رئیس دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان در این خصوص گفت : این همایش به منظور شناخت بهتر توانمندی ها و قابلیت های مناطق خشک و بیابانی و تبادل اطلاعات و دانش بین اندیشمندان، صاحب نظران و محققان این حوزه در دانشگاه سمنان برگزار شده است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان نیز در این همایش با بیان اینکه ایران بر روی کمربند خشک قرار گرفته و دو سوم فلات ایران بیابان است خاطرنشان کرد: بحث بر روی کویر و بیابان و مسایل آن باید یکی از نکات کلیدی و مهم برای اندیشمندان باشد.
در این همایش مهندس اتابک جعفری رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به وضعیت آبی کشور به منابع موجود در استان  پرداخت و تاکید کرد : افت سطح آب در درازمدت رخ داده ؛ نشست زمین، ایجاد ترک ها و فروچاله ها در دشت های جنوب سمنان، دامغان و گرمسار به وضوح قابل مشاهده است.
وی خاطرنشان کرد: برداشت بی رویه و بیش از حد از منابع آب زیرزمینی به خصوص چاه های کشاورزی باعث افت شدید سطح آب زیرزمینی در این استان شده بطوری که باعث افت سالانه حدود 188 میلیون مترمکعب آب (حدود هفت دهم متر در سال) شده است.
مهندس جعفری  با اشاره به محدودیت های آبی در استان سمنان گفت: استفاده صحیح و مدیریت این منابع حیاتی عزم همگانی و ملی را می طلبد.
در ادامه مهندس اتابک جعفری با اشاره به کاهش بارندگی در ماههای اخیر در این استان افزود: بر اساس آمار و اطلاعات موجود استان سمنان دچار کمبود بارش بوده و میزان بارش آن نسبت به مدت مشابه در سال آبی گذشته و میانگین درازمدت آن کاهش  محسوسی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به اینکه سهم عمده ای از منابع آب استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف می شود بیان داشت : فرهنگ سازی در استفاده صحیح از آب را عمده ترین راهکار مقابله با بحران آب است .
مهندس جعفری خاطر نشان کرد : جلوگیری از اضافه برداشت آب به خصوص بهره برداران آب زیرزمینی، نصب کنتورهای هوشمند آب، افزایش راندمان کشاورزی و تشویق عمومی برای مدیریت صحیح و اصولی و استفاده از شیوه های نوین آبیاری از عوامل تاثیرگذاری است که می تواند استان سمنان را از بحران کم آبی خارج کند.
لازم بذکر است در حاشیه این همایش نمایشگاه  دستاوردهای دستگاههای اجرایی استان دایر  و فعالیت ها و عملکرد سازمان ها  در آن نمایشگاه ارائه گردید.
 

کد خبر: 1007
  تاریخ خبر : 21 آبان 1393
  آخرین به‌روزرسانی : 19 اردیبهشت 1394
 روابط عمومی - اخبار
 1093